Rome stedentrip


Rome, de Italiaanse (hoofd)stad die je een keer in je leven gezien moet hebben, de stad met een rijke geschiedenis, prachtige bezienswaardigheden en gastvrije bevolking, die het zeker waard zijn om eens te bezoeken.

Hieronder vind je zeer nuttige informatie over Rome, zodat je je nog beter kunt voorbereiden op je stedentrip Rome. Ook vind je hieronder een aantal links voor aantrekkelijke stedentrip aanbiedingen naar Rome.

Bevolking Rome

De bevolking van Rome staat bekend als een zeer trots volk. De Romein doet alles met veel passie en dat uit zicht vooral in het heerlijke eten waar je overigens in heel Italië van kunt genieten. De Romein staat ook bekend als temperamentvol,modern en zeer vriendelijk.

De bevolking van Rome bedroeg in 330 ongeveer 1 miljoen inwoners. Echter daalde dit aantal drastisch na de val van het Romeinse rijk. Het aantal inwoners steeg pas weer boven de miljoen inwoners, na circa 1936.

Binnen de stadsgrenzen van Rome is het aantal inwoners van Rome ongeveer 2,6 miljoen, echter telt de agglomeratie Rome ongeveer 4 miljoen inwoners. Rome is daarmee een van de grootste steden van Italië, op de voet gevolgd door de ook zeer populaire modestad Milaan.

Bezienswaardigheden tijdens je stedentrip Rome

Rome is zeer rijk aan bezienswaardigheden, die je tijdens je stedentrip Rome kunt bezoeken. Dit komt met name doordat Rome de oude hoofdstad van het Romeinse Rijk is en centrum van de Rooms-katholieke Kerk.

Bekende voorbeelden van eeuwenoude en prachtige bezienswaardigheden uit de tijd van het Romeinse Rijk zijn het Colosseum en het Pantheon. Het Sint-Pietersplein en de daar gelegen Sint-Pietersbasiliek zijn ook echte trekpleisters en zeker een bezoek waard tijdens je stedentrip Rome.
Ook is de Trevifontein een bezienswaardigheid die je tijdens je stedentrip Rome gezien moet hebben, deze prachtige fontein kreeg in de 18e eeuw zijn huidige vorm en vormde het toneel van een beroemde scène uit de wereldberoemde film La Dolce Vita van Federico Fellini.

Het is aan te raden om je tijdens je stedentrip Rome door een gids te laten rondleiden in de binnenstad. Er is zo ongelofelijk veel te doen, te zien en te beleven in Rome, dat je bijna niet meer weet waar je moet beginnen. Een gids weet structuur in je stedentrip Rome te brengen en zal je de mooiste en meest indrukwekkendste bezienswaardigheden van Rome laten zien. Ook als het om eten en drinken gaat kun je bij je gids terecht, hij zal je precies de juiste cafés en restaurants aanraden. De gids leidt je tijdens je stedentrip Rome langs alle elementen die echt de moeite waard zijn om te bezoeken.

Uitgaan tijdens je stedentrip Rome

Als je tijdens je stedentrip Rome lekker wilt genieten van het uitgaansleven, dan heb je met Rome een zeer goede keus gemaakt. Rome heeft een zeer uitgebreid uitgaansleven. Cafés zoals in Nederland en België, zijn er niet veel, maar typisch Italiaanse koffiebars des te meer. Het is echter wel opmerkelijk dat, net als in de rest van Italië, drankjes die je staand aan de bar drinkt, aanmerkelijk goedkoper zijn dan bij een zitplaats of op het terras.

Verder zijn er in Rome erg veel restaurants die de meest verrukkelijke Italiaanse gerechten serveren. ook zijn er veel clubs en disco's. Onder andere de wijken Campo de' Fiori en Trastevere zijn bekend om het uitgaansleven. In Rome is mode erg belangrijk. Tijdens het uitgaan, zeker in de grote clubs wordt hier zeker op gelet. Kleed je dus netjes alvorens je een club betreed, dit om teleurstellingen aan de deur te voorkomen. Naast kleding, eten en voetbal is de Romein ook gek op films. Er zijn daarom alleen al in Rome meer dan honderd bioscopen, met meestal in het Italiaans nagesynchroniseerde buitenlandse films.

Uitgaan tijdens je stedentrip Rome is dus geen enkel probleem. Er is voor ieder wat wils en genoeg keus.

Verkeer en vervoer tijdens je stedentrip Rome
Luchthavens Rome
De bekendste luchthavens van Rome zijn Fiumicino Airport ook Leonardo da Vinci International Airport genoemd en Ciampino International Airport. Op een van deze luchthavens zul je waarschijnlijk landen als je een stedentrip naar Rome gaat maken

Metro van Rome
De metro van Rome heeft twee lijnen, lijn A en B. Veel van de belangrijkste bezienswaardigheden tijdens je stedentrip Rome, zoals het Vaticaan en het Colosseum, zijn hiermee te bereiken. Het oude centrum van Rome vooralsnog echter niet. In de toekomst gaat hier wel verandering in komen, want lijn C is in aanleg, evenals een aftakking van lijn B. Een vierde lijn (D) is gepland.

Bussen in Rome
Rome heeft een uitgebreid busnet verzorgd door Trambus SpA. Hiermee wordt ook het oude historische centrum goed ontsloten, bijvoorbeeld vanaf het centraal station, Roma Termini. In 2005 keerde de trolleybus terug waarmee ook vele bezienswaardigheden bezocht kunnen worden tijdens je stedentrip Rome.

Treinen in Rome
Het treintation Roma Termini is verreweg het belangrijkste station van Rome. De internationale treinen (met bestemmingen als Parijs) vertrekken hier. Het is tevens een belangrijk knooppunt voor bus en metro. Kleinere stations zijn Roma Tiburtina, Roma Trastevere, Roma Tuscolana en Roma Ostiense. Tijdens je stedentrip Rome zul je een of meerdere van deze stations zeker tegenkomen. Probeer op een van je eerste dagen in Rome een plattegrond te bemachtigen met nuttige informatie betreffende het openbaar vervoer en dergelijke. zo heb je een goed overzicht van het openbaar vervoer en de stad. Dit zal je zeer veel tijd en energie besparen.
Rondreizen tijdens je stedentrip Rome
Rondreizen tijdens je stedentrip Rome kun je zowel op eigen vervoer doen. Je kunt bijvoorbeeld zelf een auto huren bij Alamo. Ook kun je ervoor kiezen om tijdens je stedentrip Rome gebruik te maken van het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer in Rome is redelijk goed geregeld. Veel buslijnen, trams en metrolijnen. Kaartjes kosten € 1,00 per rit. Let echter wel goed op, voor de metro geldt namelijk dat die ene euro voor een rit is zonder overstappen. Kaartjes koop je bij onder meer tabakwinkels of bij je hotel. De meeste trams en ook bussen hebben automaten waar je met gepast geld een kaartje kunt kopen. Let op: kaartjes moet je afstempelen, anders zijn ze niet geldig. De beste deal tijdens je stedentrip Rome is een Rome-pas aan te schaffen. Voor een relatief laag bedrag van € 20,00 krijg je een pas die drie dagen geldig is. De vertreknaarjevakantieplektip voor je stedentrip Rome is de volgende: let op, de pas is twee hele dagen geldig na de dag waarop je voor het eerst afstempelt. Als je de kaart dus 's avonds koopt, dan kan het voordelig zijn om de pas de volgende ochtend af te stempelen). Met deze pas krijg je ook nog eens gratis toegang tot de eerste twee deelnemende musea waar je naartoe gaat en korting bij eventuele volgende bezoeken. De slimme toerist kiest dus als eerste de dure monumenten (bijvoorbeeld Villa Borghese en het Colosseum).
Shoppen tijdens je stedentrip Rome
Tijdens je stedentrip Rome is er ook genoeg gelegenheid om te shoppen. In Rome heb je, zoals in elke wereldstad, heel veel winkels met genoeg keuze. Vooral de Via del Corso is een waar winkelparadijs. Hier vindt je vele grote namen uit de modewereld. De buurt rond de Spaanse Trappen is hét winkelgebied van Rome. Ook zijn er veel straatverkopers te vinden in Rome, die meestal zonnebrillen en namaakartikelen verkopen. Let hierbij wel goed op! Betrapt de Italiaanse politie (de carabinieri) je op een aankoop van een een van deze namaakartikelen, dan kun je een boete tegemoet zien van soms wel meer dan 1000 euro wegens aankoop van valse goederen. Hoewel de verleiding groot is om die namaakartikelen voor een prikje te kopen, het is volgens de Italiaanse wet niet toegestaan. Artikelen zonder merk kun je echter wel gewoon kopen. Wat wel een goede tip is, is om eens in de zijstraatjes te gaan winkelen, hier vindt je soms dezelfde artikelen voor de helft van de prijs die je betaald bij de grotere winkelstraten.
Veiligheid tijdens je stedentrip Rome
Tijdens elke stedentrip in bijna elke wereldstad lopen toeristen een kans om beroofd te worden. Vaak worden kinderen (over het algemeen zigeunerkinderen) ingezet, onder druk van hun ouders. Ook tijdens je stedentrip Rome moet je goed op je spullen letten, vooral in het openbaar vervoer, waar mensen dicht op elkaar staan moet je goed op je hoede zijn. Laat spullen nooit ergens onbeheerd achter en stop je dure spullen nooit in een rugzak achterop je rug. Kijk tijdens je stedentrip Rome dus goed uit waar je de waardevolle spullen opbergt. Een portefeuille om je nek en onder je kleding is zeker aan te raden.

Heb je na bovenstaande informatie gelezen te hebben nu nog meer zin om binnenkort een stedentrip naar Rome te maken? Zoek dan via de handige links hieronder naar een bij jouw passende stedentrip Rome en boek online je stedentrip naar de Italiaanse hoofdstad waar je kunt genieten van de prachtige stad in een land met een boeiende cultuur, heerlijke keuken en een eeuwenoude historie.

 
Goedkope stedentrip Rome

 Zeer aantrekkelijke aanbiedingen naar Rome van Gasamen.nl
 Prachtige excursiereizen naar Rome boek je bij De Jong Intra
 Goedkope vliegtickets naar Rome via Cheaptickets.nl
 Tijdens je stedentrip lekker golfen? Boek op Golfreizen.nu
 Vakantiehuizen in Rome boek je via Belvilla
 Diverse hotels in Rome vind je op Expedia.nl