Hoe boek je goedkope vliegtickets?


Goedkope vliegtickets naar diverse topbestemmingen vind je op vertreknaarjevakantieplek.nl. Goedkope vliegtickets naar vele steden wereldwijd zoals Bangkok, New York, Jakarta, Barcelona of Rome. Hieronder volgen een aantal tips die kunnen helpen bij het boeken van een vliegticket tegen een gunstig tarief.

1. Goedkope vliegtickets door vroeg te boeken

Als je je vliegticket zo ver mogelijk van te voren boekt, dan is het vaak zo dat je al direct geld bespaart. Waarom vraag je je af? Het werkt als volgt. De maatschappij die een vlucht aanbiedt probeert over het algemeen zo snel mogelijk alle stoelen te verkopen. Dit heeft als gevolg dat de vliegtickets tegen goedkopere prijzen verkocht worden. Vanaf ongeveer een jaar voor vertrek is een vlucht beschikbaar. Probeer dus zo vroeg mogelijk en het liefst dus al een jaar van tevoren je planning rond te hebben wanneer je waar heen wilt vliegen.

2. Vlieg goedkoop door data te vergelijken

Vliegtickets verschillen sterk in prijs op verschillende data. Dit heeft met meerderde factoren te maken, zoals beschikbaarheid en bijvoorbeeld dat een datum valt in een vakantieperiode. Over het algemeen zijn vliegtickets in het laagseizoen goedkoper dan in het hoogseizoen. Daarom is het vergelijken van tarieven op diverse vertrek- en retourdata zeker aan te raden. De prijzen van de vliegtickets kunnen zo dus een stuk goedkoper uitvallen. Naast bovengenoemde punten om geld te besparen is het ook zeker aan te raden om met name te zoeken op vluchten die doordeweeks vertrekken. In het weekend liggen de vliegticket tarieven meestal hoger dan die van de doordeweekse vluchten. Tevens is het verstandig om de nacht van zaterdag op zondag minimaal een keer valt tijdens uw reisperiode, hiervan is ook bewezen dat dit een positieve invloed heeft op de prijs van je vliegticket.

3. Goedkoop vliegen door vluchttijden te vergelijken

Vliegen in de nacht is vaak goedkoper dan overdag. De lagere tarieven gelden vaak ook voor vluchten die zeer vroeg in de ochtend vertrekken. Mocht je niet veel waarde hechten aan uitslapen en het niet erg vinden om in de nacht of vroeg in de ochtend te vliegen, dan kan het vliegticket dus een stuk goedkoper zijn dan overdag of vroeg in de avond. Vergelijk dus bij het zoeken van een vliegticket de verschillende aankomst- en vertrektijden en zoek naar het goedkoopste tarief.
4. De totaalprijs van de vliegticketboeking vergelijken
De reserveringskosten of andere toeslagen voor diverse handelingen, services of diensten worden vaak pas bij de prijs opgeteld in een van de laatste stappen van het boekproces. Een vliegticket kan hierdoor soms toch duurder uitvallen. Sommige vliegticket websites laten wel al direct de totaalprijs zien, andere sites kiezen ervoor om dit niet direct te doen, maar pas in de laatste fase van het boekproces. Om zeker te weten dat het vliegticket ook echt zo goedkoop is als het lijkt, is het vergelijken van de stappen van het boekingsproces zeker aan te raden.
5. Prijzen Vergelijken van vliegvelden in de omgeving
Zonder erbij na te denken zoek je vaak naar vluchten die vertrekken vanaf je vertrouwde luchthaven. Woon je in Amsterdam of Utrecht, dan ligt luchthaven schiphol voor de hand. Om geld te besparen doe je er echter goed aan om verder te kijken dan je vertrouwde luchthaven. Vaak worden er voordelige vluchten vluchten aangeboden, die vertrekken vanaf nabijgelegen vliegvelden, zoals Eindhoven of Rotterdam. Naast de Nederlandse vliegvelden heb je ook nog de mogelijkheid om te vliegen vanaf vliegvelden in Duitsland (o.a. Weeze, Dusseldorf) of Belgie (o.a. Brussel, Antwerpen). Vooral de grote steden in het buitenland hebben over het algemeen meerdere airports die je kunt gebruiken voor vertrek en aankomst bestemming, de kleine vliegvelden hebben vaak een lagere luchthavenbelasting dan de grote luchthavens. Het is dus zeker aan te raden om de buitenlandse luchthavens te vergelijken en mee te nemen in je zoektocht naar de goedkoopste tarieven, dit kan echt heel veel schelen. Wel moet je er dan rekening mee houden dat er extra reistijd en reiskosten zullen zijn voor vervoer naar een luchthaven die verder van huis ligt. Om deze extra vervoerskosten zo laag mogelijk te houden kun je het best zo vroeg mogelijk treintickets reserveren op NShispeed.nl. Luchthavens zijn altijd goed te bereiken via het openbaar vervoer en hoe eerder je de treintickets boekt hoe goedkoper ze zijn. Zo heb je al een retourticket naar Dusseldorf voor 35 euro.
6. Twee enkele reizen goedkoper dan een retourvlucht
Je bent gewend dat een retourticket altijd goedkoper is dan twee enkele reis tickets. Bij een treinkaartje is dit namelijk altijd het geval. Tijdens het vliegtickets vergelijken zul je er echter achter komen dat het soms goedkoper is om twee keer een aparte enkele reis te boeken bij twee verschillende airlines dan een retourticket bij een van de airlines. Daar staat wel tegenover dat er meer tijd gaat zitten in het boeken, omdat je twee keer een boeking moet maken. Echter kan dit wel heel veel geld besparen en loont zich dus wel.
7. Optionele kosten kritisch bekijken
Tijdens het boekingsproces van een vliegticket, worden er door de aanbieder op diverse momenten opties aangeboden welke aan- of uitgevinkt kunnen worden. Je moet hierbij denken aan een sms service voor de vliegtijden of reservering, een annulerings- vliegticket of reisverzekering of het versturen van de tickets per aangetekende post. Het is sowieso aan te raden om de verzekeringen doorlopend af te sluiten bij een verzekeringsmaatschappij, als je een aantal keer per jaar op vakantie gaat. Dit is vaak goedkoper dan het afsluiten van een losse reis- of annuleringsverzekering bij een boeking. Kijk kritisch naar de opties en vink ze alleen aan als ze echt een meerwaarde bieden. Vink dus zoveel mogelijk opties uit, zo blijft de totaalprijs ook laag.
8. Nieuwsbrieven van vliegtickets aanbieder
Je zult merken dat het zoeken en boeken van een vliegticket best veel tijd en energie kost. Daarnaast moet je ook nog eens veel geduld hebben. Wat slim is om te doen, is om u in te schrijven voor de nieuwsbrieven van een aantal grote aanbieders zoals bijvoorbeeld World Ticket Center. Zo wordt u automatisch op de hoogte gehouden van speciale aanbiedingen. en de goedkoopste vliegtickets naar diverse bestemmingen.
9. Vergelijk aanbod van vele airlines op 1 plek
World Ticket center biedt je een overzicht van vele vluchten van meer dan 800 airlines. World Ticket Center heeft dus een zeer breed aanbod van vluchten (inclusief het aanbod van low-cost airlines).


Verder zoeken naar goedkope vliegtickets hoeft dan ook niet!
Kies in de World Ticket Center banner hierboven de van en naar bestemming en vervolgens de vertrek- en retour datum voor je vlucht en zoek de tijden die het best passen bij je wensen. Een nieuwe goede plek om vliegtickets te vergelijken is
Goedkopevliegtickets.nl. Hier kun je vliegtickets in meerdere aanbieders tegelijk zoeken. Ook handig.