Goedkoop op vakantie gaan is mogelijk!


Een vakantie is over het algemeen een grote uitgave. In tijden dat het met de economie in Nederland niet goed gaat bezuinigen we op heel veel, maar het merendeel van de Nederlanders blijft minimaal 1 keer per jaar op vakantie gaan. Echter kan er ook flink bespaard worden op de kosten voor vakanties en reizen. Op deze pagina van Vertreknaarjevakantieplek zullen we je een aantal tips geven waar je op moet letten alvorens je de vakantie boekt.

Vakantie goed voorbereiden

Neem ruim de tijd om het boeken van je vakantie voor te bereiden. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen, want een goede voorbereiding is het halve werk. Bepaal eerst in welke periodes je op vakantie kunt gaan (rekening houdend met je werk, kinderen, vakanties, etc). Bepaal van tevoren ook naar wat voor soort vakantie je op zoek bent (zon, actief, winter, rondreizen, etc) en welke landen geschikt zijn voor jouw vakantiewensen.

Vakantieperiode bepalen

Als je de voorbereiding hebt gedaan en alles goed op een rijtje hebt, dan ga je eerst kijken naar de meest geschikte periode om op vakantie te gaan. Eigenlijk is de keuze hiervoor heel eenvoudig als je maar de landen weet waar je heen wilt gaan. Maak dus een selectie van een aantal landen of bestemmingen die passen bij je wensen en kies aan de hand van een weersite, zoals weeronline.nl (hier kun je de gemiddelde temperatuur over een heel jaar bekijken) de periode die qua klimaat voor die landen geschikt is (het hoeft geen 40 graden te zijn, toch? 30 of 25 is ook lekker). Kies vervolgens voor de periode die zoveel mogelijk buiten de schoolvakanties en nationale vrije dagen als pinksteren, hemelvaart, kerst en pasen vallen. De periode die daar uit naar voren komt is het meest geschikt om je op te gaan richten. Uitzonderingen zijn de maanden augustus en september (net na de grote vakantie voor de scholen). Deze periode is over het algemeen ook heel populair onder de werkende bevolking, dus mocht het ook mogelijk zijn om buiten deze maanden te gaan, dan adviseren wij om dat te doen. Hoe populairder de periode, hoe hoger de bezetting in de vliegtuigen, boten, treinen, hotels, bugalows, chalets, villa's appartementen en hostels hoe hoger de prijzen voor je vakantie zullen zijn.

Bestemming en accommodatie

Voor wat betreft het land en de bestemming is het ook goed om in je achterhoofd te houden hoe ontwikkeld het land is, welke koers de nationale munt heeft ten opzichte van de euro en in wat voor economische en politieke staat het land verkeert. Om even een simpel voorbeeld te geven: Europese landen zijn over het algemeen een stuk duurder dan Afrikaanse landen en een Afrikaans land hoeft niet altijd veel langer vliegen zijn (1,2 of 3 uur langer). Stel je bent op zoek naar een zonvakantie waar je lekker kunt zonnen, ontspannen en uitrusten, dan zijn landen als Egypte, Tunesie, Ghana of de Kaapverdische Eilanden heel geschikt en zeer goedkoop. Europese landen als Spanje, Griekenland, Italie en Turkije zijn dan wel minder lang vliegen, maar zullen qua verblijfskosten een stuk duurder zijn.

De onrust in Cairo is een ander voorbeeld. Rondom het aftreden van de Egyptische president Mubarak, kon je heel goedkoop op vakantie naar de populairste badplaatsen, zoals Hurghada, Sharm el Sheikh of El Gouna vliegen. De onrust op met name het Tahrirplein was op honderden kilometers afstand. Echter de beelden op tv deden mensen toch besluiten om niet naar Egypte op vakantie te gaan en dus was de beschikbaarheid op vluchten en in accommodaties enorm. Zo kon je toen voor in verhouding heel weinig geld een zonvakantie boeken naar Egypte. Andere voorbeelden van situaties waarbij de situatie in het land een grote invloed had op de prijzen in de toeristiche sector zijn: lage vliegticket prijzen naar met name Amerika, na de aanslagen op het World Trade Center in 2001, lage prijzen voor vakanties naar Aruba na de moord op Natalee Holloway in 2005 of de enorm lage prijzen voor een vakantie naar bijvoorbeeld Thailand na de vreselijke Tsunami ramp in Azie in 2004. Stuk voor stuk voorbeelden van heftige gebeurtenissen in een land, die grote invloed hadden op de prijzen in de toeristische sector van dat land.

Boeken van de vakantie

Nadat je de geschikte periodes, bestemmingen en type accommodaties op een rijtje hebt is het belangrijk om je maximale budget per persoon te bepalen en om een spaarplan op te stellen waarbij je berekent wat je maandelijks opzij moet zetten om je vakantiegeld bij elkaar te sparen. Hoe vroeger je de vakantie boekt, hoe groter de kans op vroegboekkortingen. Kijk voor aanbiedingen ook eens op Vakantie Dealz last minutes. Als de bestemming niet zoveel uit maakt kun je ook heel goed een last minute vakantie boeken boeken en dan hoef je ook niet meer verder te zoeken. Voor een lastminute vakantie ben je bij vertreknaarjevakantieplek.nl aan het goede adres. De site helpt je bij het vinden van de juiste vakantie lastminutes binnen en buiten Europa.

Bekijk hieronder diverse vakantie lastminute reizen naar de mooiste vakantieplekjes op de wereld en boek online een goedkope vakantie om heerlijk bij te komen van de drukke tijden die u nu even achter u kunt laten.

Bekijk voor meer scherpe lastminute aanbiedingen, de website Reizen-Paleis.nl.

Last minutes Thailand op:

Last minutes Turkije op:

Last minutes Kreta op:

Last minutes Egypte op: