Hotel resort, Prima Life Makadi Bay


Als je een goedkope zonvakantie wil boeken dan is Egypte de beste optie. In Egypte ben je altijd verzekerd van mooi en zonnig weer in een land met een rijk historisch en cultureel verleden.

Al in januari zijn wij begonnen met het zoeken van aanbiedingen. We hebben het verloop van aanbiedingen op diverse vakantiesites die gespecialiseerd zijn in Egypte in de gaten gehouden. Enkele van deze sites zijn: Skytours.nl, Vakantiestunt.nl, Egypte.nl, Corendon.nl, Sunweb.nl, Arke.nl en Neckermann.nl.

We ontdekten al snel dat Skytours.nl de meest goedkope vakanties had en zeer goed inzicht gaf in het verloop van de prijzen. Daarom raden wij je ook echt aan om ruim van tevoren het prijsverloop te bekijken, zodat je weet welke prijzen op de verschillende vertrekdagen gelden, maar ook dat en hoe ze kunnen veranderen. Enkele interessante onderdelen van de Skytours site zijn; de Sky Tours Deals,Sky Budget Vakanties, Sky Toppers en de Sky Bingo Vakanties. Ook hier geldt weer; let op het prijsverloop op de verschillende vertrekdatums en boek direct op het moment dat een prijs past binnen je budget, want de prijzen kunnen ook zomaar weer gaan stijgen. In drie weken tijd hebben wij gezien dat de prijzen van de Bingo vijf sterren all inclusive Hurghada vakanties varieerden tussen de 419 en 619 euro. Wij hebben ons steeds gericht op één datum, maar je kunt ook meerdere datums volgen natuurlijk.

Kortom, zorg dus dat je ver van te voren de prijzen volgt, check vervolgens iedere dag de prijzen op diverse tijdstippen en boek direct wanneer jij tevreden bent over de prijs. Op deze manier hebben wij uiteindelijk 200 euro per persoon bespaart op een geweldige all inclusive vakantie in Egypte met een verblijf in het vijf sterren hotel Prima Life in Makadi Bay, Hurghada.

Vliegen naar Hurghada, Egypte

De vlucht naar Hurghada duurt ongeveer 5 uur. Wij vlogen met de goedkope en betrouwbare partner van de KLM; Transavia.com. Realiseer je wel dat voordat je in het vliegtuig zit, je wel vier keer je paspoort moet laten zien en twee keer door detectiepoortjes heen moet. Zorg er dus voor dat je je paspoort niet steeds ver weg stopt. Daarnaast kun je er ook voor zorgen dat je niet veel metaal bij je draagt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je je schoenen,riem, sieraden etc. iedere keer af moet doen en als het alarm dan toch af gaat, dat je dan zeer grondig gefouilleerd wordt. Dit ‘gedoe’draagt niet bij aan een ontspannen begin van je vakantie.

In het vliegtuig moet je met een aantal dingen rekening houden. Ten eerste geeft Tranavia.com de mogelijkheid om te eten tijdens de vlucht maar wel tegen betaling. De bami soep en de sandwiches zijn goed te doen. Het saucijzenbroodje daarentegen is een absolute afrader. Je moet voor het eten en een drankje rekenen op minimaal tien euro. Eten meenemen van huis is natuurlijk goedkoper en zeer waarschijnlijk ook lekkerder ook.

Om te luisteren naar films en muziek heb je een speciale koptelefoon nodig van 3.50 euro per stuk, vanwege het unieke stekkertje (met twee pinnetjes in plaats van één) is het niet mogelijk om je éigen koptelefoon te gebruiken. Tip is om vóór vertrek bij vrienden of kennissen na te gaan of ze zo'n koptelefoon hebben en of je deze kunt lenen. Op internationale vluchten worden deze koptelefoontjes overigens gratis uitgedeeld. Gooi deze dus nooit weg, maar bewaar deze voor andere vluchten in de toekomst, dat scheelt weer geld.

Hotel Prima life Makadi Bay - Hurghada, Egypte

Hotel Prima life in Makadi Bay is een erg goed, schoon en gezellig hotel. Het personeel is buitengewoon vriendelijk en gezellig in de omgang, zeker als je ze af en toe een fooi geeft, die ze vaak dubbel en dwars verdienen. De kamers zijn ruim en de bedden liggen heerlijk. Verwacht overigens nooit een perfect afwerking van meubelen, interieur en accommodatie. Het ziet er op afstand goed uit maar als je goed kijkt dan is niets perfect afgewerkt. Desondanks is het hotel wel degelijk vijf sterren waardig.

Het eten is echt prima. Het opvallende van het eten is dat het vaak een Europese smaak heeft en geen Egyptische smaak en dat hebben we in andere hotels in Egypte wel eens anders meegemaakt met vreemde kruiden en specerijen. We geven de keuken van Primalife dan ook een hele dikke 9. Voor de Nederlanders die erg van mayonaise houden is er ook goed nieuws. Nog nooit hebben we (zelfs niet in Nederland) zo'n lekkere mayonaise gegeten als hier, heerlijk romig en overheerlijk bij de iedere middag vers gebakken patat of een van de andere heerlijke gerechten.

Het animatieteam van het hotel is erg gemotiveerd en weet er elke dag weer iets uit te persen waar je wel of niet aan gaat meedoen, maar ze zorgen altijd voor amusement. De jongens op het privé strand verkopen leuke excursies naar Cairo, de pyramides, de koningsgraven, Luxor, prachtige tropische eilandjes of indrukwekkende duik- en snorkeltrips. Zij kunnen soms wat aandringen maar zijn zeker niet te opdringerig. Als je vanaf het begin maar duidelijk bent, dan vallen ze je vanzelf niet meer lastig

Wat echt een absoluut pluspunt is van dit hotel is het prachige koraal wat praktisch voor de deur ligt. Je duikt de zee in met je duikbril en 10 meter verder zie je al de mooiste tropische vissen zwemmen in de heerlijke Rode zee. Een duik of snorkel excursie is dan ook niet noodzakelijk om mooi koraal en tropische vissen te zien, maar kan wel een leuk uitstapje zijn tijdens je strandvakantie. Dus maak deze afweging tijdens je verblijf en wij raden aan om dit te doen nadat je een keer de zee in bent geweest.

De Egyptische reisleider van Skytours

In vergelijking met de jongens op het privé strand was onze reisleider van Skytours best wel opdringerig. Gebruik makend van zijn positie, probeert hij je op de eerste dag veel te dure excursies te verkopen. Een excursie die 30 euro kost bij de jongens op het strand kostte bij hem maar liefst 65 euro. En dan was het volgens hem veel betrere kwaliteit, maar daar hadden wij sterk onze twijfels over.
Tips om niet ziek te worden tijdens je vakantie in Egypte
De reisleider gaf overigens wel een goede tips om ziektes te voorkomen. Drink nooit het kraanwater in Egypte (alleen uit flessen), eet zo min mogelijk rauwkost (vaak gewassen met kraanwater) en eet nooit op straat. Eet met name in je resort en in goede restaurants in Hurghada.

Mocht je dan toch ziek worden, dan zijn er altijd nog de medicijnen. Koop je medicijnen altijd in een apotheek in Hurghada. Het medicijn Entocid bijvoorbeeld (dit zit in een rode verpakking). Dit medicijn is zeer goedkoop en het helpt vrijwel meteen tegen de ‘Egypte diarree’ dat is kennelijk een andere diarree dan de Hollandse. Neem meteen 2 tabletten en dan na vier uur nog een, dan ben je er vanaf, althans volgens onze reisleider Mamdoug. Het middel tegen de misselijkheid heet Antinal (gele verpakking), beginnen met één tablet en dan na vier uur nog één. Als je deze medicijnen in het hotel koopt ben je veel duurder uit, dus koop ze in Hurghada en niet in het hotel.

Goedkope vakantie boeken naar Egypte?
Heb je na bovenstaande informatie gelezen te hebben nu nog meer zin om binnenkort van een heerlijke zonvakantie in Egypte te genieten? Zoek dan via de handige links hieronder naar een bij jouw passende vakantie en boek online je welverdiende vakantie naar bijvoorbeeld het fijne Prima Life hotel, of een van de andere geweldige hotels in Egypte waar je kunt genieten van de prachtige stranden, het heerlijke eten en het aangename klimaat in een land met een boeiende cultuur, een prachtige onder water wereld en een eeuwenoude historie.

 
Goedkope all inclusive zonvakantie in hotel prima life makadi bay hurghada egypte

  Aanbiedingen Skytours Hotel Prima Life Makadi Resort
  
D-reizen Hotel Prima Life Makadi Resort
  
Zoover beoordeling van Prima Life Makadi Resort
 

 
Met Skytours goedkoop naar Egypte voor een heerlijke all inclusive zonvakantie