Onvergetelijke vakantie naar Jordanie


Zon, zee en strand in combinatie met avontuur en cultuur? Je kunt dit allemaal beleven tijdens een vakantie in Jordanie. Jordanie is een van die uitzonderlijke landen die op alles van ieders gading wat te bieden heeft. Natuurliefhebbers die wel van een stevige wandeling houden, avonturiers die graag een jeep safari in de Wadi Rum woestijn willen meemaken, mensen die verwend willen worden aan de Dode Zee met speciale spa behandelingen, cultuurliefhebbers die een van de zeven moderne werelwonderen willen verkennen en zonliefhebbers die gewoon lekker willen genieten van rust, kunnen allemaal hun welverdiende vakantie in Jordanie doorbrengen. Ga zelf ook op ontdekkingsreis en beleef de vakantie van je leven, want de schatten van Jordanie kunnen gewoonweg niet gemist worden!

Excursies en activiteiten Jordanie

Jordanie is een land met tal van mogelijkheden. Ten eerste heeft het land geen gebrek aan goede accommodaties en faciliteiten. Op gebied van toerisme is Jordanie wel een van de voorlopers in het Midden-Oosten. Aqaba, Amman de hoofdstad van Jordanie, zowel de Dode Zee en het Rode Zee gebied kennen zeer goede hotels die aan alle eisen voldoen. Op cultureel gebied staat Jordanie ook hoog op het lijstje in vergelijking met de andere landen in de regio. Een van de zeven moderne wereldwonderen, de uitzonderlijke uit steen gehouwen stad Petra, is in Jordanie te vinden. Per kameel of jeep steekt men de Wadi Rum woestijn over om deze waardevolle culturele erfenis te kunnen bezichtigen. Om de vakantie echt avontuurlijk te maken kun je in Bedoeďnenkampen in de Wadi Rum woestijn overnachten. Het is een uitzonderlijke ervaring die je vakantie in Jordanie onvergetelijk zal maken. Een van de hoogtepunten van Jordanie is zeker wel de unieke Dode Zee die bekend staat om zijn kurende mineralen. De Dode Zee, het laagst gelegen meer ter wereld, is de grootste trekpleister voor spa behandelingen. Heb je toch zin in wat rust, dan is de Rode Zee bij uitstek een uitstekende zon-, zee- en standbestemming. Je kunt hier heerlijk genieten van de zon en ook verschillende activiteiten uitoefenen, zoals duiken tussen zeeschildpadden en barracuda's of met een bootje meevaren om dolfijnen te spotten.

De Jordaanse keuken

Hoewel de Jordaanse keuken in de schaduw staat van de vele top attracties van Jordanie, is het een van de uitgesproken cultuureigenschappen van het land. In tegenstelling tot de westerse landen waar een maaltijd uit verschillende gangen bestaat zoals voor-, hoofd- en nagerecht, wordt in Jordanie de hele maaltijd in een keer geserveerd in de vorm van mezzes. Mezzes kan men vergelijken met kleine hapjes, bijvoorbeeld overheerlijke gevulde olijvenbladen en pittige lamsgehaktballetjes. Maar ook geitenkazen en dips als hummus en ghanouj, een dip van aubergine, vallen onder mezzes. Overal in Jordanie kun je gezellige stalletjes, cafe’s en restaurants vinden waar de plaatselijke gerechten geserveerd worden. Mis de kans niet en geniet van de vele lokale gerechten om jouw vakantie in Jordanie compleet te maken!


Vakanties Jordanie vind je op: