Vakantie Curacao


Curacao is meer dan een tropisch eiand. Het is een vakantiebestemming waar je eens in je leven geweest moet zijn. Naast de Caribische zon, zee en strand biedt Curacao nog veel meer. Curacao is een overzichtelijke vakantiebestemming met een grote diversiteit.

Van de vele restaurant, cafes en vriendelijke bevolking tot aan de spectaculaire watersporten, prachtige excursies en natuur en mooie hotels en resorts. Een vakantie naar Curacao hoeft niet duur te zijn, als je maar weet waar je op moet letten. Op deze pagina zul je informatie vinden over Curacao, maar zullen we je ook tips geven om zo goedkoop mogelijk af te reizen naar dit stukje paradijsop aaarde. Vele Nederlanders kennen Curacao als onderdeel van de ABC eilanden, die naast Curacao bestaan uit Bonaire en Aruba. Echter zijn laatsgenoemde kleiner en minder populair als vakantiebestemming (zeker onder de Nederlanders).

Vroeger (t/m oktober 2010) was Curacao onderdeel van een eilandgebied en was het, het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Nu is Curacao een land binnen het Konikrijk der Nederlanden en telt het ongeveer 150.000 inwoners. De bekendste stad van Curacao is de hoofdstad Willemstad, dit was vroeger ook de hoofdstad van de Nederlandse Antillen.

Avontuur, natuur en taal op Curacao

Curacao kenmerkt zich door een mooie natuur met prachtige landschappen, hagelwitte zandstranden, adembenemende duiklocaties, avontuurlijke outdoor activiteiten, sfeervolle baaien en gekleurde huizen en gebouwen die een blijvende regenboog vormen. Verder staat Curacoa met name bekend om het heerlijke klimaat, de vriendelijke bevolking, de mooie resorts en de leuke feestjes in de vele barretjes, restaurants en op de bruisende stranden.

Naast Nederlands, Engels en Spaans wordt er ook Papiaments (de moedertaal van inheemse CuraÁaoŽnaars) gesproken op Curacao. De enige officiele taal in Curacao was vroeger Nederlands, echter zijn Papiaments en Nederlands sinds 2007 beide officiŽle talen. De meeste CuraÁaoŽnaars spreken beide talen. Dit is voor Nederlanders dus een groot pluspunt. Op vakantie in een ver warm en tropisch land kun je je verstaanbaar maken in het Nederlands.

Munteenheid / valuta

Op Curacao betaal je over het algemeen met de Antilliaanse gulden. Deze valuta wordt ook wel de Nafl. of Ang. genoemd. Naast de Antiliaanse gulden wordt er ook vaak met de Amerikaanse dollar betaald. Ook wordt er door toeristen een creditcard gebruikt (zeker voor de grotere uitgave als huurauto, hotel en restaurant rekeningen). Mocht je op straat een aankoop doen met de Amerikaanse dollar, dan krijg je vaker guldens terug dan dollars. De Euro kun je overigens beter thuis laten, dit is op Curacao geen wettelijk betaalmiddel ook al kun je er op sommige plaatsen wel mee betalen. Voor 1 euro krijg je 2.31 Antilliaanse guldens en voor 1 dollar krijg je ongeveer 1.80 Antiliaanse guldens.

Beste reistijd voor Curacao

Wat een groot voordeel is aan Curacao is dat het een groot deel van onze winters mooi weer is. De beste reistijd voor Curacao ligt namelijk rond januari tot en met juni Zeker in de maanden januari, februari en maart is het in Nederland nog koud en guur weer, deze periode kun je in zijn geheel of gedeeltelijk dus prima ontvluchten door naar Curacao te reizen.

Vliegtijd en tijdsverschil
De totale vliegtijd naar Curacao vanaf Amsterdam Schiphol bedraagt ongeveer 9 uur. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de weersomstandigheden, tussenstops en vertragingen, maar als je puur kijkt naar de tijd in de lucht, dan is dat 9 uur. Er is een tijdsverschil waar je rekening mee moet houden van in de zomer -6 uur en in de winter -5 uur. Op de heenweg verlies je dus weinig tijd, want als je aankomt gaat de klok een aantal uur terug.

Hotels en resorts Curacao
In Curacao zijn vele accommodaties om te verblijven als toerist. Echter is er een groot verschil aan kwaliteit. Als je een redelijk budget te besteden hebt zijn het Lions Dive resort, het Chogogo resort en het Blue Bay resort stuk voor stuk tips voor een onbezorgde vakantie. Hier zal het je aan niks ontbreken. Deze resorts staan al jaren bekend als een van de beste van het eiland. Als het budget iets lager is, dan is het van der Valk hotel ook een echte aanrader.


Zonvakanties Curacao vind je op: