Vakantie onder de Spaanse zon


Espaa ms que sol, mar y arena! Vrij vertaalt staat hier Spanje heeft meer te bieden dan alleen zon, zee en strand. Elk jaar weer gaan er duizenden toeristen vanuit alle windhoeken naar de Spaanse Costa's of naar n van de bijzonder mooie eilanden die Spanje rijk is. De toeristen gaan vrijwel allemaal hutje mutje, zij aan zij op n van de vele zandstranden liggen. Spanje heeft alles mee om een hele dag heerlijk op het strand te zonnebaden, maar Spanje heeft veel meer dan alleen maar de zon, de zee en het strand!

Unieke omgevingen ontdekken, trek het binnenland in

Een vakantie in Spanje nodigt al snel uit om de hele dag op de prachtige zandstranden te verblijven en de verkoeling op te zoeken van de heerlijk zee. Toch kun je veel meer halen uit je Spanje vakantie. Het land heeft een prachtig en uniek landschap en wanneer je het binnenland intrekt kom je zelfs op plekken die velen malen mooier zijn dan de toeristische badplaatsen waar iedereen hutje mutje op elkaar leeft. Meerdere gebieden in het binnenland zijn door UNESCO op de werelderfgoedlijst gezet, zodat deze gebieden in takt blijven. Dit geldt niet alleen voor het Spaanse vaste land, ook de Canarische Eilanden en de Balearen hebben een fantastisch landschap. Lang niet iedereen heeft er zin in om tijdens een Spanje vakantie eropuit te trekken maar je weet dan niet wat je mist. Als je van de ene verbazing in de andere verbazing wilt vallen dan is het aan te raden om de binnenlanden in te trekken. De Spaanse eilanden hebben in het binnenland prachtige uitkijkpunten wat een adembenemend uitzicht zal opleveren. Huur voor een dag een auto of een scooter en ga op verkenning uit!

Magische Spaanse eilanden

Bij Spanje behoren twee eilandengroepen, de Balearen en de Canarische Eilanden. De eilanden hebben allemaal iets magisch over zich heen. Geen enkel eiland is hetzelfde. De Balearen liggen voor de oostkust van het Spaanse vaste land en de bekendste eilanden zijn Ibiza en Mallorca. Vooral onder jongeren zijn deze eilanden immens populair voor een jongerenvakantie. De andere eilanden van de Balearen, Menorca, Formentera en het onbewoonde eiland Cabrera hebben allemaal ook iets magisch. Er zijn ontzettende mooie natuurgebieden te vinden en trek je de binnenlanden in dan kom je pittoreske dorpjes tegen. Als je de juiste weggetjes neemt kun je zo ineens bij een verlaten strand aankomen wat paradijselijk aandoet. Het eiland Cabrera is een beschermd natuurgebied en je kunt op dit eiland alleen maar wandelingen maken en het Parque Nacional is alleen te bezichtigen onder begeleiding van een gids. Door op ontdekking te gaan op deze eilanden zal er altijd iets van magisch of oogverblindend worden tegen gekomen.

De Canarische eilanden liggen in de Atlantische Oceaan en alle eilanden behorende tot dit Spaanse archipel hebben ook iets magisch. De eilanden hebben een vulkanische oorsprong en dit is op sommige eilanden enorm goed te zien omdat er meerdere vulkaan uitbarstingen zijn geweest. Sommige eilanden hebben een soort van maanlandschap hierdoor gekregen. Doordat de eilanden een vulkanische oorsprong hebben zijn de eilanden ook uitermate vruchtbaar en groeit er meer dan genoeg flora. Een Spanje vakantie naar de Canarische Eilanden zal altijd indrukwekkend zijn en een hele belevenis. Boek een vakantie in Spanje en beleef Spanje anders dan alle andere toeristen!