Bezoek New York, Las Vegas of Miami tijdens je rondreis Amerika


Het land van de Big Apple, de Grand Canyon en de onbegrensde mogelijkheden oftewel "The American dream" is een van de meest bijzondere landen van de wereld. Amerika is zeker op reisgebied een zeer veelzijdige bestemming met verschillende tijdzones, klimaten en natuurgebieden.

Mede hierdoor staat een rondreis door Amerika bij vele reisliefhebbers hoog op de verlanglijst om te bezoeken! In dit ontzettende grote en bijzondere land vind je vele indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals prachtige landschappen, rivieren en zeeën, de beroemde nationale parken en de bekende grote steden met prachtige monumenten, musea, pleinen, gebouwen met ieder hun eigen verhaal en historie.

Urenlang rondrijden in je huurauto zonder ook maar iemand tegen te komen, kennis maken met de vaak vriendelijke en zeer gastvrije bevolking of genieten van de typisch Amerikaanse glitter and glamour in steden als Los Angeles, New York of het knotsgekke Las Vegas. Ieder deel van Amerika heeft zijn eigen charme en kenmerken. Je maakt in een aantal weken een "mini wereldreis" binnen de grenzen van één land. Tijdens je rondreis Amerika zul je je dan ook geen moment vervelen en van de ene in de andere verbazing vallen.

Bovenstaande punten en nog veel meer indrukwekkende bezienswaardigheden, evenementen, attracties en gebeurtenissen, zullen ervoor zorgen dat je de rondreis door Amerika nooit meer zult vergeten.

Bezienswaardigheden in Amerika

Een rondreis Amerika kent eigenlijk te veel bezienswaardigheden om op te noemen, laat staan om ze allemaal te bezoeken tijdens je rondreis. Voordat je een rondreis door Amerika gaat maken zul je echt een selectie moeten maken welke staten en de daarbij behorende monumenten, nationale parken, steden en musea je wilt bezoeken. Een aantal bezienswaardigheden zijn zo bijzonder dat je ze gezien moet hebben, deze kun je dan ook het beste als leidraad gebruiken en de rest van de route daaromheen zelf uitstippelen. Hieronder vind je een aantal steden en bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens je rondreis door Amerika.

New York, de mooiste en meest indrukwekkende stad van Amerika. In de stad die nooit slaapt kun je een bezoek brengen aan het Empire State Building, het drukke Times Square, het adembenemende Ground Zero, de grote skyline met indrukwekkende wolkenkrabbers of het wereldberoemde Vrijheidsbeeld.

Los Angeles, de stad van de glitter and glamour en natuurlijk bekend van de Hollywood filmstudio’s. Beverly Hills, het Kodak Theatre (waar jaarlijks de Oscars uitgereikt worden), het Universal Studios pretpark en het indrukwekkende Rodeo Drive zijn geweldige bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens je rondreis Amerika.

Bovengenoemde steden zijn het meest populair, maar Orlando, Las Vegas, Chicago, San Francisco, Miami en Washington zijn ook zeker een bezoek waard. Naast deze indrukwekkende steden is er ook een prachtige natuur om van te genieten. De Grand Canyon bijvoorbeeld in de staat Arizona of de diverse natuurparken, zoals het Yosmite Park, Sequoia National Park en het Yellowstone Park, stuk voor stuk adembenemend mooi.

Ook de sportliefhebber komt in Amerika aan zijn trekken. Er zijn vele stadions waar op het hoogste niveau basketbal, american football, ijshockey en honkbal wordt gespeeld. Kaartjes zijn wel zeer prijzig maar je kunt wel veel spektakel en show verwachten.

Tip: Een bezoek aan de Grand Canyon is al een hele belevenis maar wilt u echt geïmponeerd worden dan kunt u een helikoptervlucht maken waar u recht boven de Canyon vliegt en een beeld op uw netvlies krijgt die u lang zal bijblijven.

Klimaat tijdens uw rondreis door Amerika

Tijdens je rondreis Amerika zul je te maken krijgen met zeer uiteenlopende klimaten, dit heeft met name te maken met de enorme oppervlakte van Amerika. Mocht je tijdens je rondreis Amerika in de noordoostelijke staten terecht komen, dan zul je met een uitermate vochtig landklimaat te maken krijgen.

De lange en vooral koude winters en milde zomers in de noordelijke gebieden in Noord-Amerika staan in schril contrast met de klimaten in het zuidelijke gedeelte van Amerika. Door het subtropische klimaat wat er heerst in de zuidelijke staten, zijn er zeer lange, hete en vochtige zomers en zeer zachte winters. Het middenwesten kent eigenlijk vier duidelijke seizoenen. Echter hebben de noordelijke staten in het middenwesten dit juist niet, daar heerst een zeer duidelijk landklimaat met een hete, korte zomer en een strenge winter. De zuidelijke staten van het middenwesten hebben een gematigder weerstype met lange regenachtige zomers en zachte winters.

Meer naar het westen heerst een klimaat met veel neerslag. Een sterke, droge wind waait vanaf de Rocky Mountains en beïnvloedt het klimaat in het westelijk deel van de Great Plains (prairiegebied ten oosten van de Rocky Mountains). Dit gebied kent grote uitersten in temperatuur vanwege de koude lucht die wordt ingevoerd vanaf de Noordpool en warme tropische invloeden vanuit de Golf van Mexico. De gemiddelde dagtemperatuur is daar tussen de -11°C in januari to 30°C in juli.

Tip: Let goed op in welke gebieden je gaat verblijven tijdens je rondreis door Amerika en zorg voor voldoende en vooral gevarieerde kleding voor ieder klimaatstype.

Eten en drinken in Amerika

Mc Donalds, KFC, Burger King, Pizza Hut en nog veel meer Amerikaanse fastfoodketens zijn wereldwijd en zelfs bij jou in de buurt te vinden. Al deze ketens hebben één overeenkomst; in Amerika werd hun eerste vestiging geopend. De Amerikaanse keuken staat mede daarom bekend om zijn vettige gerechten, zoals hamburgers, pizza’s en hot dogs.

Amerikanen eten vaak ’s morgens ook zwaar op de maag liggende gerechten zoals donuts, spek, ei en/of pannenkoeken. Echter kunnen goede Amerikaanse restaurants je ook prima verassen met culinaire hoogstandjes en gezonde verfijnde gerechten. De Amerikaanse gerechten bestaan over het algemeen wel vaak uit vlees, de Amerikaanse keuken wordt daarom ook wel een echte ‘vleeskeuken’ genoemd. Ieder Amerikaans huishouden heeft dan ook de beschikking over een grote barbecue waar bij mooi weer veel gebruik van wordt gemaakt.

Tip: Als je goed zoekt en de fastfoodketens negeert, dan zijn er prima restaurants te vinden waar je kunt genieten van zowel de Amerikaanse keuken, gezonde gerechten, maar ook van wereldwijd geserveerde internationale gerechten.

Reisdocumenten voor Amerika
Om toegang te krijgen tot Amerika heb je een paspoort nodig. Het moet een geldig paspoort zijn en die tijdens je gehele verblijf in Amerika geldig moet blijven. Het paspoort dient overigens ook nog geldig te zijn, als u in Nederland weer door de douane gaat. Het is aan te raden om over een paspoort te beschikken die nog minimaal 3 maanden na vertrek geldig is. Het kan voorkomen dat je door omstandigheden met een verlopen paspoort in Amerika komt te zitten. Mocht dit gebeuren, dan kun je daar serieuze problemen mee krijgen. Voorkom dit soort situaties dus en zorg voor een lang geldig paspoort

Tip: Let op! Kinderen en baby's mogen niet vanzelfsprekend op het paspoort van de ouders reizen. Dit is alleen mogelijk, als ze beschikken over een eigen visum. Anders dient een kind over een eigen paspoort te beschikken.

Nuttige informatie voor je rondreis Amerika
• Netspanning: In Noord-Amerika is de netspanning 110 volt. Daarom heb je tijdens je rondreis door Amerika een transformator nodig. De stopcontacten zijn er smaller. Een adapter brengt dus uitkomst. Zorg dus altijd dat je in je tas een transformator hebt die ervoor zorgt dat je de Europese stekkers gewoon kunt gebruiken.

• Taal: Over het algemeen wordt er in Amerika Engels gesproken met veel verschillende accenten, In de zuidelijke staten wordt er ook wel Spaans gesproken

• Feestdagen:

Nieuwjaarsdag - 1 januari
Martin Luther King’s Dag - 17 januari
Presidents’ Day - 21 februari
Memorial Day - 31 mei
Flag Day - 14 juni
Onafhankelijkheidsdag - 4 juli
Dag van de Arbeid - 6 september
Columbus Day - 11 oktober
Veteran’s Day - 11 november
Thanksgiving Day - 25 november
Kerstmis - 25/26 december

Daarnaast vallen de christelijke feestdagen Goede Vrijdag, Pasen en Pinksteren op wisselende dagen. Op deze dagen zijn in het algemeen musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gesloten.

• Fooien: Tijdens je rondreis Amerika zul je te maken krijgen met het geven van fooien. In Amerika is een fooi meestal 15 tot 20% van het totaalbedrag.

• Betaalmiddelen: Traveller's cheques in Amerikaanse dollars, Creditcards en een pinpas zijn de meest voor de hand liggende betaalmiddelen voor een toerist in Amerika. Zorg er altijd voor dat je een creditcard bij de hand hebt. In Amerika kun je bijna overal betalen met creditcard en zo zul je dus altijd kunnen betalen.

• Uitgaan: Als je jonger bent dan 21 jaar gelden er in Noord Amerika nogal wat beperkingen. Een bezoek aan een uitgaansgelegenheid waar er alcoholische dranken worden geschonken (bars, maar ook discotheken) is uitgesloten. De eigenaar van de betreffende uitgaansgelegenheid zal hier streng op toezien, omdat hij hiervoor een hoge boete kan krijgen. Kijk ook uit voor openbare dronkenschap. In Amerika is de politie hier een stuk strenger in dan in Nederland en je kunt hier zonder pardon voor opgepakt worden.


Rondreizen Amerika vind je op:
Fox rondreis Amerika